DE FRÆKKE

Firmaer skal belønnes for at tænke samfundsansvarligt ved at lægge firmaer uden for storbyerne. Samtidig belønnes bilister mv. for at have kortest muligt til arbejde (omvendt kørselsfradrag).
Gevindst: Største gevindst er miljøet og den menneskellige faktor (familie og børn). Mindre stress og irritation over at hænge i kø til og fra arbejde kan konverteres til længere arbejdstid og til bedre tid til at være noget for sine børn. Større nærvær i lokalområder giver øget ansvarlighed både for voksne og for børn. Dyre anlægsarbejder til infrastruktur, miljøforanstaltninger, støjafskærmninger, mindre sygefravær og mindre belastning af sundhedsvæsnet kan være af gevindsterne. Andre igen kan være mindre gene af beboere omkring indfaldsveje, togstationer osv.

Tab kan selvfølgelig blive færre indtægter fra afgifter på brændstof, biler og parkeringforseelser, og så fra virksomheder selvfølgelig. Men mon ikke der er rigelig opvejning fra de positive sider.
Der skal nok flyttes lidt rundt på nogle "kasser".

I 2008 viste undersøgelse, at vi danskere kører 43 mill. kilometer for at komme på arbejde, og så skal vi også hjem igen! Det tal er nok ikke blevet mindre!

Nyeste kommentarer

19.05 | 17:06

Hej Mette.
Tænker du på at slå en gymnastisk vejrmølle? Eller tænker du på at der skal ske forandring i dit liv?
Hilsen Klaus

19.05 | 09:39

hej hedder mette jeg vil grne lare at sla vejmoller hvordan goer jeg det

10.04 | 08:55

Enig. Skab folkelig opbakning omkring at venlighed, hjælpsomhed, retskaffenhed og mådehold er de centrale dyder.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm

10.04 | 08:48

I en hård krisetid er det godt at vi kan samles om kampen mod mobning. Ville gerne skrive meget mere.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm