Nøgleord - Tanker

Nøgleord

Vidensdeling: Hvis jeg ikke deler min viden med andre, så ved jeg ikke hvilken værdi min viden har, eller om min viden kan blive bedre, eller om jeg kan gøre det bedre?

Ledelse: En leder skal lede andre ved at vise vejen.

Mig, mig, mig-samfundet: Kommer hensynet til mig og mit førend noget andet? Uden tanke på hvad mine handlinger har af indflydelse og og betydning for min omverden?

Valg eller autopilot
Vi står tit og mange gange over for et valg. Faktisk laver vi næsten ikke andet end at foretage valg fra vi står op til vi går i seng. Vi har dog også en autopilot, som vi ikke kan være foruden. Autopiloten er vores vaner og automatiske handlinger, som hjælper os igennem hverdagen beslutninger, hvor vi allerede har draget gode erfaringer eller har måttet inddrage tvangshandlinger for ikke at konfronteres med dybe og ikke så rare følelser. Så autopiloten er både god og dårlig for os. God fordi den hindrer os i at bliver stressede eller overbebyrdet med spørgsmål om ligegyldige handlinger og svar.
Samtidig kan autopiloten være en hæmsko for udvikling, hvis vi ikke af og til stiller spørgsmålstegn ved det fornuftige i en handling eller tankegang – hvad mon der ville ske, hvis vi prøvede noget andet?

Nyeste kommentarer

19.05 | 17:06

Hej Mette.
Tænker du på at slå en gymnastisk vejrmølle? Eller tænker du på at der skal ske forandring i dit liv?
Hilsen Klaus

19.05 | 09:39

hej hedder mette jeg vil grne lare at sla vejmoller hvordan goer jeg det

10.04 | 08:55

Enig. Skab folkelig opbakning omkring at venlighed, hjælpsomhed, retskaffenhed og mådehold er de centrale dyder.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm

10.04 | 08:48

I en hård krisetid er det godt at vi kan samles om kampen mod mobning. Ville gerne skrive meget mere.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm