Myter om mobning

Tema- og debatmøde om mobning blandt voksne 23. april 2012

TAK FOR ET GODT TEMA- og DEBATMØDE.
Tak til de fremmødte - for god ro og orden, som man nu siger. Og god bedring til de som måtte melde afbud pga. sygdom.

Jeg synes, at vi havde nogle gode konstruktive snakke, som jeg kort vil opridse nogle punkter fra:

- Brug for mere udbredelse af forekomst af mobning. DET SKER RIGTIG MANGE STEDER. Også der hvor man kunne forvente at få hjælp.

- Brug for mere udbredelse og snak om mekanismerne bag mobning. Forståelse for hvorfor det sker, kan måske åbne øjne for AT DET SKER, og det kan måske åbne øjne for, AT DET IKKE ER MIN SKYLD.

- Brug for også at se på børnemobning - de kommende voksne. Og ikke kun lære børn om mobning, men også deres lærere og forældre. Børn gør ikke som vi siger - de gør som vi gør. Meget er gjort for at stoppe mobning i skolegården, men er det slået igennem og har gjort nok forskel?

- Michael har med sin (single) CD ønske om at gøre os opmærksom på, at mobning i skoler og blandt børn og unge stadig sker, og sker både i omfang og voldsomhed, der kræver handling. Michael finder det naturligt at samarbejde med os som kæmper imod Voksenmobning.
Michaels CD udskiller sig på en række punkter: 1) Det er den første (anti-) mobbe CD, han er blevet opfordret og bakket op af kendte musikere til at lave og få udgivet CD'en. 2) Det vil normalt kræve en pladekontrakt at få udgivet en CD til salg. 3) Normalt er en singel-CD på max. 3 numre, men her er 4 numre.
Og vi fik lov til at høre alle 4. Og det er IKKE kun for børn og unge. Den rammer alle som selv har været barn med oplevelser, som voksen der har oplevelser eller som har børn/unge.........

Vi kunne have snakket en del mere end de par timer, som vi havde sat af til mødet. Og vi glæder os til at høre fra og snakke mere med eksperterne - eksperterne i eget liv og oplevelser, i egne følelser - nemlig dig og mig.

Vi vil gøre alt for at fortsætte med tema- og debatmøder og for at finde veje til at udbrede kendskab til mobning og muligheder for at forebygge mobning.

Så jeg kan kun opfordre til at være med i debatten, stort som småt, alt har sin berrettigelse. Selv det man kan synes banalt kan være af stor vigtighed i forståelsen af mobning og dens udbredelse.

Vi var også kort omkring, at det er vigtigt at få bragt de gode historier frem, så vi kan tage ved lære af dem. Vi kan søge oplysning. Hvorfor gik det godt?

Nina Mørkholm 10.04.2013 08:48

I en hård krisetid er det godt at vi kan samles om kampen mod mobning. Ville gerne skrive meget mere.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm

| Svar

Nyeste kommentarer

19.05 | 17:06

Hej Mette.
Tænker du på at slå en gymnastisk vejrmølle? Eller tænker du på at der skal ske forandring i dit liv?
Hilsen Klaus

19.05 | 09:39

hej hedder mette jeg vil grne lare at sla vejmoller hvordan goer jeg det

10.04 | 08:55

Enig. Skab folkelig opbakning omkring at venlighed, hjælpsomhed, retskaffenhed og mådehold er de centrale dyder.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm

10.04 | 08:48

I en hård krisetid er det godt at vi kan samles om kampen mod mobning. Ville gerne skrive meget mere.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm